Visualiseer dezelfde bestuurskamer globaal een uur vóór een bestuursvergadering. Er ben een lange, ovale tafel. Elke directeur wacht beslist goed georganiseerde stapel rapporten. Koffie zijn aan de brouwen, het Deense is uitgepakt. Het is stil. Geheel is klaar om erbij gaan. Visualiseer nu hoeveel er gebeurt als een deur opengaat. Terwijl elke persoon binnenkomt, verandert een chemie van de kamer. Sommige brengen een voordat de hand liggende energie. Anderen brengen beslist ingetogen kalmte. Sommigen lichten de kamer op. Anderen kunnen de uitzetten. Hoewel de aanwezigheid of afwezigheid van een persoon dezelfde belangrijke invloed kan bezitten op een dynamiek van de boardroom, is elke board beslist sociale onderneming die een collectieve eigenheid van haar leden met zich neemt. Verder heeft iedereen een rol te spelen – en hoedanig deze elementen spelen, hangt af van immateriële aangelegenheden in de boardroom die niet kunnen belanden aangeraakt, toch die er gerust voelbaar is. Tezamen genomen kunnen die immateriële dingen een bord op beslist van het twee paden nemen. Beslist bord karaf vastlopen plus zijn wielen draaien. Alsof een board kan langduriger grip brengen door het ABC van corporate governance te herkennen en te administreren. Van directeuren en leidinggevenden tot stakeholders en consumenten, vrijwel allemaal is bij de dezelfde of verschillende manier geraakt door de overwegingen met het bestuur van een bedrijf. Nu is daar veel erbij overleggen. De dynamische krachten van globalisering, technologie en demografie en een moeilijk economisch weer zijn samengekomen om het handelswereld drastisch te hervormen. Ik ben er nochtans van overtuigd dat het besturen van vandaag de uitdagingen betreffende onze spoedig veranderende zakelijke omgeving u hoofd beheersen bieden door enkele bizar dynamische krachten samen bij brengen – de ‘ABC’s van corporate governance’.

board software

Boardroom (vergaderruimte) Checklist aan inspectie & The boardroom

 • Bestaan meubels plus apparatuur volkomen functioneel plus in juiste staat?
 • Zijn jaloezieën en gordijnen volledig functioneel en bij goede positie?
 • Zijn toegang en uittredingen onbelemmerd?
 • Word afvalcontainers geleverd en geleegd?
 • Zijn de limieten voor kamerbezetting en veilige zitplaatsen amazing?
 • Houdt de stoelentelling binnen een bezettingsgrens met de kamer?
 • Zijn er licht verkeerd geplaatste / kapotte / losse / niet-plaats lensdeksels of plafondtegels?
 • Zijn plafondtegels vrij betreffende water board meeting software en / alsof roestvlekken en / alsof overmatig vuil?
 • Zijn muren, vloeren, plafonds plus / ofwel vloerbedekkingen in goede positie?
 • Is het tapijt in goede staat en niet beroerd versleten ofwel gescheurd?
 • Zijn hangende kasten, alleenstaande boekenkasten plus aan de muur bevestigde planken bevestigd aan de bouwoppervlakken om te buitenkant dat zij omvallen?
 • Worden verlengsnoeren gebruikt als een permanente oplossing vanwege een gebrek aan stopcontacten? (Neem contact op aan de helpdesk van Facility en aanleiding een serviceaanvraag als er meer verkooppunten nodig zijn).
 • Bestaan de koorden en pluggen in goede staat?
 • Zijn deuren, wanden, plafonds of tapijten vrij betreffende elektriciteitskabels?
 • Zijn daar multi-outletstrips aangesloten op meerdere multi-outletstrips? Of zijn eventuele verlengsnoeren aangesloten op andere verlengsnoeren?
 • Weergeven elektrische apparaten tekenen van oververhitting? (dwz snoeren of apparatuur mogen niet heet aanvoelen)
 • Ben er sprake van overmatige opslag van brandbare spullen? (bijv. papier, hout, etc. )